عنوان این مقاله هم هیجانانگیز است، نه؟! اگر واقعاً بتوانیم در زمان کمتر و کار کمتر بازدهی بهتری داشته باشیم یک هیچ از همهی دنیا جلو میافتیم! میدانستید برخی از شرکتهای خوب آمریکا و دنیا افراد تنبل را استخدام میکنند؟ چون این آدمها همیشه به دنبال سریعترین و راحتترین راهحلها برای نتیجهی دلخواه هستند و این بازدهی خوب آنها در آخر بازدهی شرکت را هم بالا میبرد!
افزایش بازدهی و صرف زمان کمتر برای انجام دادن کارها، در فضای کار رقابتی آمریکا بعد یا در حین تحصیل برای دانشجویان بینالملل اهمیت زیادی دارد.
راهکارهای موثر در افزایش بازدهی در محیط کار
امروز میخواهیم با راهکارهایی آشنا شویم که کمک میکند، در کوتاهترین زمان بهترین بازده را در محیط کاری و تحصیل داشته باشید:
- اولویتبندی:کارهایتان را اولویتبندی کنید و ابتدا به کارهای مهمتر بپردازید و ذهن و انرژیتان را بر روی آنها بگذارید.
- زمان استراحت: برای خودت زمان استراحت تعیین کن. معمولاً هر چه بیشتر و طولانیتر به انجام یک کار مشغول باشید کم کم نه تنها انرژی و انگیزهتان از بین میرود بلکه تمرکزتان نیز به هم میخورد و دیگر نمیتوانید مانند ابتدای کار به خوبی کار کنید، هر 25 دقیقه، نیم ساعت یا … استراحت کنید و انرژیتان را جمع کنید.
- انجام ندادن چند کار به صورت همزمان: شاید در ابتدا فکر کنید نتیجهی انجام چند کار به صورت همزمان رضایتبخش خواهد بود، اما حقیقت چیز دیگری است. اگر اصرار بر انجام چند کار به صورت همزمان داشته باشید نه تنها زمان کمتری صرف نمیکنید بلکه این زمان بیشتر هم میشود و در آخر هیچکدام از کارها به بهترین نحو انجام نگرفتهاند.
- درخواست کمک: اگر میدانید فرد دیگری میتواند کاری را به نحو احسنت انجام دهد از او درخواست کمک کنید و خودتان را مشغول انجام کار با ارزش دیگری کنید.
- تکنولوژی: اگر فکر میکنید تکنولوژی جدید میتواند کاری که شما باید ساعتها برایش زحمت بکشید را در کوتاهترین زمان به خوبی انجام دهد، حتماً از تکنولوژی استفاده کنید.
- هدفگذاری: برای هفته خود هدفی معین کنید و با خودتان عهد ببندید که، این کار را تا آخر هفته انجام خواهید داد و برایش برنامهریزی کنید.
- توانایی نه گفتن: از نه گفتن نترسید، اگر شخصی از شما درخواستی داشت و درخواست او با اولویتهای شما یکسان نبود، به راحتی به او بگویید نه! خجالت نکشید به هر حال این شخص از شما میخواهد زمانی از زندگیتان را به او اختصاص دهید.
- تمرکز بر نتیجه و نه زمان سپری شده: در آخر این نتیجه است که برای شما مفید است و نه زمانی که صرف آن کار کردید، پس به جای تمرکز بر ساعتها بر نتیجهها تمرکز کنید.
- مدیریت زمان شخصی را درک کنید: مدیریت زمان، سنگ بنای بهبود اثربخشی و کارایی در محل کار است. از این گذشته، اگر زمان خود را به درستی مدیریت نکنیم، مطمئناً وظایف خود را نیز به درستی مدیریت نخواهیم کرد. با این حال، ما در عصر حواس پرتی دیجیتال زندگی میکنیم. با ابزارهای فناورانه موجود، کارمندان امروزه میتوانند به بیش از هر زمان دیگری به اطلاعات دسترسی داشته باشند.
- با عملکرد پیشقدم باشید: اگر در ایجاد فرهنگ اعتماد، نیمه اول درک متقابل است، نیمه دیگر آن پاسخگویی است. ایجاد این پاسخگویی به سومین گام پیشگیرانه برای افزایش کارایی در محیط کار منجر میشود.
- تعیین اهداف قابل دستیابی: اگر هدف نهایی را در ذهن نداشته باشید، چه فایدهای در بهبود کارایی کار وجود دارد؟ اهداف، خون حیاتی هر کسب و کار با جاه طلبی و هر کارمند با انگیزهای است. این به شما یک چیز ملموس برای تلاش کردن میدهد. مهمتر این که هدف شما باید قابل دستیابی باشد.
- برای خود محیطی ایجاد کنید که مناسبتان باشد: تمرکز کردن در یک اتاق نامرتب غیرممکن است. طبق گفته فوربس، تعداد افرادی که از خانه کار میکنند با سازگاری مشاغل با محیط کار پس از کووید، همچنان افزایش خواهد یافت. اگر دورکاری به قوت خود باقی بماند، کارمندان استقلال کامل بر فضای کاری خود خواهند داشت.
- کمال گرایی منفی نداشته باشید: همه به دنبال کمال هستند، اما هیچ کس هرگز به آن دست نمییابد. یکی از مهمترین نکاتی که هنگام تلاش برای بهبود کارایی و بهرهوری در محیط کار باید به خاطر بسپارید این است که، هیچ چیز هرگز نمیتواند کامل باشد. اینکه خودتان و کارمندانتان را درگیر استانداردهای دست نیافتنی کنید، دلسرد کننده، استرس زا و غیرعملی است.
- استراحت کنید و از صفحه نمایش فاصله بگیرید: این کار نه تنها باعث بهبود بهرهوری در کار میشود، بلکه به سلامت روحی و جسمی شما نیز کمک میکند. نشستن تمام روز جلوی درخشش خیرهکننده صفحه نمایش برای خلاقیت، ابتکار و انرژی شما مضر است. به علاوه، برای چشمانتان هم مضر است.
راهکارهای مختلفی میتواند بر اساس شخصیت افراد برای افزایش بازدهی، صرف زمان کمتر و گرفتن بهترین نتایج وجود داشته باشد. شما باید بر اساس شناختی که از خود و تواناییهایتان دارید، این راهکارهای را برای خود شخصیسازی کنید.