fbpx

سوالات متداول ویزای تحصیلی

چگونه مؤسسه آموزش عالی و دانشگاه خود را انتخاب کنم؟

بیش از 4000 دانشگاه و موسسه معتبر در ایالات‌متحده آمریکا وجود دارد. موارد مهمی که در انتخاب یک دانشگاه باید مورد توجه قرار دهید از این قرار می باشند:

  • تأیید اعتبار: اطمینان حاصل کنید که دانشگاه منتخب شما به تایید شورای آموزش عالی و/یا وزارت آموزش ایالات‌متحده رسیده باشد و به رسمیت شناخته‌شده باشد. همچنین توجه داشته باشید که برخی از کشورها و کارفرماها انتظارات بیشتری دارند؛ به‌عنوان‌مثال، برخی از آن‌ها هنوز مدارکی که از طریق آموزش از راه دور کسب‌شده است را قبول نمی‌کنند.
  • رشته‌های تحصیلی: حتی بزرگ‌ترین دانشگاه‌ها هم تمام رشته‌ها را ارائه نمی‌کنند و دانشجویان را برای همه مشاغل آماده نمی‌کنند پس اطمینان حاصل کنید که دانشگاه انتخابی شما انواع برنامه‌هایی که شما به آن‌ها علاقه‌مند هستید را داشته باشد.
  • مخارج: شهریه، هزینه‌های زندگی و دسترسی به کمک‌های مالی در دانشگاه‌های مختلف متفاوت می‌باشد.
  • موقعیت: تنوع اقلیم و چشم‌انداز در ایالات‌متحده بسیار زیاد است. پس علاقه خود به زندگی در مناطق مختلف را نیز در نظر داشته باشید.
  • نوع مؤسسه آموزشی: مؤسسات آموزشی می‌توانند بزرگ، کوچک، دولتی، خصوصی یا وابسته به مذاهب مختلف باشند. تعداد پذیرش دانشجوی بین‌الملل در هر کدام از این مؤسسات متفاوت می‌باشد. در مورد ظرفیت آن‌ها تحقیق کنید.
  • شرایط لازم و حیطه‌ی تحقیقاتی دانشکده: همسویی با حیطه‌های تحقیقاتی مورد علاقه دانشکده برای دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی بسیار حائز اهمیت است.
  • امکانات و تسهیلات یا برنامه‌های ویژه: به‌عنوان‌مثال، اگر شما به زبان انگلیسی مسلط نباشید، شاید بهتر باشد دنبال دانشگاه‌هایی بگردید که برنامه‌های آموزش زبان انگلیسی را نیز ارائه می‌کنند.
  • استانداردهای پذیرش: صلاحیت شما تا چه اندازه با دانشجویانی که در دانشگاه مورد نظر شما پذیرفته‌شده‌اند همخوانی دارد؟ پاسخ به این سؤال می‌تواند به شما کمک کند تا احتمال قبولی خود در آن دانشگاه را محاسبه کنید.

بهترین دانشگاه کشور آمریکا کدام دانشگاه می‌باشد؟

ایالات‌متحده آمریکا فهرست رسمی‌ای از بهترین دانشگاه‌های خود منتشر نمی‌کند. اما برخی از سازمان‌های خصوصی فهرستی از «بهترین‌ها»، با در نظر گرفتن عواملی همچون بودجه‌های تحقیقاتی یا دیدگاه‌های صاحب‌نظران در یک رشته خاص جمع‌آوری می‌کنند. این فهرست‌ها از حیث نتیجه‌گیری تفاوت‌های چشمگیری با یکدیگر دارند، که البته با توجه به این‌که در حال حاضر بیش از ۴۰۰۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی تایید شده در ایالات‌متحده مشغول به فعالیت می‌باشد و هر یک از آن‌ها اهداف و نقاط قوت خاص خود را دارند، چندان جای تعجب ندارد.

اغلب معروف‌ترین دانشگاه‌ها، گران‌ترین دانشگاه‌ها نیز هستند به همان نسبت ورود به آن‌ها نیز از همه مشکل‌تر می‌باشد. «بهترین» دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی آن است که برای شما مناسب باشد، دانشگاهی که رشته تحصیلی شما را ارائه دهد و سایر معیارهای مورد نظر شما را نظیر موقعیت، امور مالی، مسکن، و امکانات لازم برای دانشجویان خارجی، داشته باشد.

آیا دانشگاه‌های آمریکا مدارک ایرانی من را می‌پذیرند؟

معمولاً بله. دانشگاه‌های ایالات‌متحده آمریکا عموماً مدارک معتبر و مورد تأیید وزارت علوم سایر کشورها را می‌پذیرند. هریک از دفاتر پذیرش ایالات‌متحده به‌طور مستقل تصمیم‌گیری می‌کند.

تحصیلات قبلی شما را ارزیابی می‌کنند تا ببینند تا چه حد با برنامه‌های مشابه تحصیلی در ایالات‌متحده و شرایط ویژه برنامه تحصیلی که خواهان آن می‌باشید، قابل تطبیق است.

سویس فی چیست؟

در سال ۲۰۰۴ کنگره آمریکا قانون  پرداخت هزینه سویس SEVIS را برای تمامی‌ متقاضیان انواع ویزای دانشجویی، تصویب کرد. سازمان امنیت ملی آمریکا برای بایگانی و ثبت اطلاعات دانشجویانی که از طریق ویزای  تحصیلی وارد ایالات‌متحده می‌شوند از سیستم (سویس فی ) استفاده می‌کند. دانشجویان برای دریافت ویزای های ذکر شده باید هزینه‌ای را با عنوان سویس فی پرداخت کنند و رسید این پرداخت را هنگام مصاحبه در سفارت آمریکا  ارائه نمایند.

در حال حاضر هزینه سویس ۳۵۰ دلار می‌باشد.

فرایند درخواست پذیرش از دانشگاه‌های ایالات‌متحده آمریکا چگونه است؟

روند درخواست برای پذیرش در دانشگاه‌های مختلف، اندکی متفاوت می‌باشد. مراحل عمومی تقاضا برای پذیرش به شرح زیر است:

  • تاریخ و مهلت ثبت‌نام تعیین‌شده برای تافل و سایر آزمون‌های لازم برای رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر خود را بررسی کنید.
  • بعد از انجام تحقیقات لازم، فهرستی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی که به نظر می‌رسد متناسب با نیازها و اولویت‌های شما باشند را تهیه کنید. سپس از طریق پست الکترونیک اقدام کنید و از هر کدام خواهش کنید اطلاعات لازم و تقاضانامه‌های مربوطه را برای شما ارسال کنند.
  • تقاضانامه‌های سه تا هفت دانشگاه و مؤسسه آموزشی که متناسب با علایق و شرایط شما است را تکمیل کنید (فقط یک مؤسسه آموزشی را انتخاب نکنید)، و هر یک از تقاضانامه‌ها را به انضمام هزینه درخواست(application fee)، به دانشگاه مربوطه ارسال کنید.

 می‌توانید مدارک تحصیلی و نمرات آزمون‌های خود را بعداً ارسال کنید؛ تقاضانامه‌های فاقد مبلغ هزینه درخواست، برگشت داده خواهد شد. نمرات آزمون‌ها باید مستقیماً توسط سازمان مسئول برگزاری آزمون به دانشگاه مربوطه ارسال گردد.

از مؤسسات آموزشی که در آن‌ها به تحصیل پرداخته‌اید درخواست کنید که کارنامه‌ی رسمی شما را صادر کنند. این مدارک نشان‌دهنده دوره‌های آموزشی‌ای می‌باشد که شما در آن‌ها شرکت کرده‌اید. اگر در آزمون‌های نهایی شرکت کرده‌اید، یک نسخه از نتایج این آزمون‌ها را نیز ارسال کنید. اکثر دانشگاه‌ها و دانشکده‌های آمریکایی درخواست می‌کنند که معلمین، اساتید، کارفرماها، یا سایر افرادی که از نقاط قوت شما آگاه هستند مستقیماً توصیه‌نامه بنویسند و ارسال کنند. اسناد و مدارکی که به زبان انگلیسی نیستند باید به همراه ترجمه انگلیسی آن‌ها ارائه شود.

چه زمانی می‌توانم برای ویزای دانشجویی خود اقدام کنم؟

پیشنهاد می کنیم به محض دریافت فرم I-20 جهت اخذ ویزای دانشجویی خود اقدام کنید؛ دقت کنید که ویزای دانشجویی تا ۳۶۵ روز پیش از تاریخ شروع کلاس ها می تواند صادر شود.

آیا باید تمام مدارک خود را ترجمه کنم؟

بله ، شما باید اسناد و مدارک خود را به‌طور رسمی ترجمه کنید.

چه زمانی باید مصاحبه ویزا خود را انجام دهم؟

می‌توانید مصاحبه خود را در اسرع وقت انجام دهید. ویزای شما می‌تواند 120 روز قبل از تاریخ ثبت نامی که در فرم I-20 آمده است، صادر شود.

آیا دانشجویان F-1 می‌توانند در ایالات‌متحده آمریکا کار کنند؟

دانشجویان بین‌المللی با ویزای F می‌توانند 20 ساعت در هفته، در فضای دانشگاه کار کنند. شما با توجه به دوره‌ها و رشته‌های اصلی، ممکن است واجد شرایط درخواست کارت مجوز کار از USCIS باشید. دانشجویانی که قصد دارند بعد از تحصیل مشغول به کار شوند باید سه ماه قبل از فارغ‌التحصیل شدن برای دریافت مجوز کار اقدام کنند، مجوز کار دانشجویی در دو بخش، OPT و CPT، ارائه می‌شود.

 حتماً قبل از اقدام برای این برنامه‌ها باید هماهنگی لازم با دانشگاه صورت بگیرد.

CPT چیست؟ (Curricular practical training)

کارآموزی درسی (CPT)برنامه‌ای است که برای دانشجویان F-1 فرصت شغلی اختیاری‌ای را فراهم می‌کند. کار مورد نظر حتماً باید به رشته تحصیلی شما مرتبط باشد و به تایید دانشگاه و دپارتمان برسد .
با برنامه‌ی CPT شما قادر خواهید بود به صورت پاره وقت و یا تمام وقت (بیش از ۲۰ ساعت در هفته) در یکی از شرکت هایی که با دانشگاه قرارداد بسته اند کارآموزی کنید.
زمان اقدام برای CPT با توجه به رشته، دانشگاه و شرایط شما متفاوت خواهد بود.

OPT چیست؟ (:Optional Practical Training)

آموزش عملی اختیاری (OPT)

به استخدام موقت شما در هنگام تحصیل یا بعد از فارغ‌التحصیلی OPT گفته می‌شود. برای دارندگان ویزای F-1 دو نوع OPT تعریف شده است:

  1.  دانشجویان می توانند در هنگام تحصیل به صورت نیمه وقت در تعطیلات به صورت تمام وقت کاری متناسب با رشته ی تحصیلی خود پیدا کنند.
  2. دانشجویان می توانند پس از اتمام تحصیلات خود به صورت نیمه وقت یا تمام وقت در حیطه ی رشته ی خود مشغول به کار شوند. این نوع از OPT طرفداران بیشتری دارد.

پس از اتمام یک سال تحصیلی می توانید برای OPT اقدام کنید و به مدت 12 ماه در آمریکا مشغول به کار شوید. دانشجویان علوم، ریاضیات، مهندسی و تکنولوژی می توانند به مدت 2 سال از OPT استفاده کنند.

 OPT ویزای جداگانه‌ای نیست، بلکه شما با همان ویزای دانشجویی خود مشغول به کار خواهید شد. در مدت‌زمانی که با OPT کار می‌کنید، کارفرما می‌تواند ویزای شما را به ویزای کار( H1-B) تغییر دهد.

توجه داشته باشید، اگر یک سال تمام در برنامه CPT مشغول باشید، شانستان برای OPT کاهش می یابد.

آیا داشتن مدرک تافل یا آیلتس برای من الزامی می‌باشد؟

تعدادی از دانشگاه‌ها، داشتن مدرک تافل یا آیلتس را برای دانشجویان بین‌الملل اجباری می‌دانند، اما گاهی بسیاری از دانشجویان می‌توانند بدون دریافت نمره تافل یا آیلتس درخواست پذیرش کنند که به این پذیرش، پذیرش مشروط گفته می‌شود.

*      پذیرش مشروط برای دانشجویان دکتری تعریف‌نشده است.

آیا می‌بایست صورت حساب بانکی بودجه‌ی خود را به دانشگاه و کنسولگری ارائه دهم؟

بله، ارائه مدارک مالی جهت اخذ پذیرش و همچنین در هنگام مصاحبه در کنسولگری الزامی می‌باشد.

آیا من واجد شرایط هستم؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم ارسال درخواست ما را تکمیل فرمایید

One Key Visa Inc. | All Rights Reserved Disclaimer The information provided on this website is for educational and informational purposes only and is not intended as legal advice. Nothing on this website should be construed as legal advice or a substitute for professional legal consultation. If you require legal assistance, please consult a qualified attorney licensed to practice in your jurisdiction. Your use of this website does not create any relationships.