چگونه یادگیری خود را بهبود ببخشیم؟
امروزه همه ی افراد به دنبال یادگیری و پیشرفت در تمام زمینه ها هستند و این موضوع سن و سال نمی شناسد. در دنیای مدرن و پر سرعت امروز که همه چیز به سرعت در حال تغییر است به روز نگه داشتن دانش جزو مهارت های بسیاری ضروری می باشد. شما باید در حالیکه کارتان را انجام میدهید مهارت و تواناییهای متفاوت کسب کرده، کارهای جدید انجام داده و از فرصتهای پیشرفت جدید استفاده کنید.
انگیزه
یکی از عوامل موثر در یادگیری انگیزه است؛ شما یا انگیزه دارید یا ندارید، یا میخواهید مهارت جدید کسب کنید یا نمیخواهید. افراد موفق کسانی هستند که انگیزهشان را بالا می برند. هنگامی که با یادگیری چیزهای جدید مواجه میشویم معمولاً فقط به جنبههای منفی آن فکر میکنیم و بهطور ناخودآگاه انگیزه و اشتیاقمان را از بین میبریم. هنگامیکه میخواهیم چیزی یاد بگیریم به جنبههای مثبت یادگیری و موفقیتهایی که با یادگیری آن حاصل میشود فکر میکنیم.
تحقیقات نشان میدهند هنگامی که به جای مشکلات به مزایای چیزی فکر میکنید شوق و انگیزهتان برای انجام آن کار بیشتر میشود.
خودآگاهی
ارزیابیمان دربارهی خودمان، یعنی آنچه میدانیم و نمیدانیم، مهارتهایی که داریم و نداریم ممکن است اشتباه باشد.
برای داشتن ارزیابی درست دربارهی خودمان باید نظرات دیگران را نیز بشنویم. فراموش نکنید فقط به حرفهای کسانی که کارهای شما را تایید میکنند توجه نکنید بلکه به نظرات مخالف و کسانی که کمبودها و اشتباهات را تذکر میدهند نیز گوش کنید. توجه کنید که چگونه با خودتان دربارهی خودتان صحبت میکنید، سپس صحت حرفهایتان را بررسی کنید. به صدای درونتان گوش کنید، سپس از خود بپرسید آیا این حرف درست است؟ چطور میتوانم درستی آن را ثابت کنم؟
کنجکاوی
یکی دیگر از عوامل موثر در یادگیری حس کنجکاوی است. کودکان بسیار کنجکاو هستند و تا زمانیکه چیزی را یاد نگرفتهاند دست از تلاش برنمیدارند. کنجکاوی باعث میشوند آنقدر کاری را انجام دهیم تا آن را یاد بگیریم. افراد موفق کسانی هستند که این ویژگی کودکی خود را حفظ کردهاند و به جای پافشاری بر عدم علاقه برای یادگیری چیزهای جدید، دربارهی آن چیز از خود سوالات عجیب میپرسند و تلاش میکنند پاسخ سوالاتشان را پیدا کنند.
تحقیقات نشان میدهد هنگامی که دربارهی این فکر میکنید که کاری را متفاوت انجام دهید تا جالبتر باشد، تمایلتان برای انجام کارهای سخت بیشتر میشود.
برای برانگیختن حس کنجکاوی دربارهی کاری که میخواهید انجام دهید سوالات چرایی و چگونگی بپرسید: چه چیزی دیگران را برای یادگیری آن اینقدر علاقمند کرده؟ با یادگیری آن چطور کارم راحتتر میشود؟ سپس سعی کنید با خواندن مقاله دربارهی آن، صحبت با یک کارشناس یا پیوستن به یک گروه پاسخ سوالاتتان را پیدا کنید.
آسیبپذیری
هنگامی که کار جدیدی را اشتباه انجام میدهیم ممکن است فکر کنیم: از این کار متنفرم؛ چقدر احمقم؛ هیچ وقت نمیتونم این کار را درست انجام بدم؛ این افکار مانع یادگیری میشوند. افراد موفق میدانند آسیبپذیر هستند و ممکن است دچار اشتباه شوند و به جای این افکار با خود میگویند: ممکنه در ابتدا این کار را درست انجام ندم چون قبلاً این کار را انجام ندادم؛ اما میدونم با گذشت زمان میتونم این کار را انجام بدم.
تحقیقات نشان میدهد هنگامی که افراد میدانند ممکن است دچار اشتباه شوند و زمان یادگیری مهارتهای جدید از اشتباهاتشان درس میگیرند، علاقه و اشتیاقشان افزایش یافته و عملکرد بهتری خواهند داشت.