خودشناسی و اهمیت آن
یکی از مهمترین سوالات هر شخصی در زندگی این است که من کیستم؟ سوالی که دانستن آن می تواند در سرنوشت ما تاثیر گذار باشد.
خودشناسی یعنی چه؟
خودشناسی یک موضوع روانشناسی است که قدمتی به اندازه تاریخ دارد .در حقیقت خودشناسی به معنی شناخت رفتارها، افکار، احساسات و ویژگیهای شخصیتی هر فرد می باشد.
من چه کسی هستم؟
تصویری که شما از خودتان دارید به نوع نگرش شما بستگی دارد. اگر از ارزش ها، ضعفها، نیازها و خواسته های خودتان خبر داشته باشید یعنی خودتان را به خوبی می شناسید.
اگر دلایل رفتار خود را نمی دانید یا در زندگی احساس بلاتکلیفی دارید یکی از مهمترین اولویت های شما باید خودشناسی باشد.
شناخت خود، اهمیت بالایی در زندگی هر انسانی دارد. آگاهی از خواسته هایی که شما را در مسیر موفقیت و کامیابی قرار خواهد داد.
اهمیت خودشناسی در زندگی
خودشناسی کارآسانی نیست. سختی های خاص خود را دارد و برای رسیدن به آن باید زمان گذاشت؛ تمام افراد موفق و خوشبخت دنیا به اهمیت آن اشاره کردهاند .شما ایجاد کننده اتفاق های زندگیتان می شوید نه این که آن ها زندگی شما را بسازند.
مهمترین دلایل نیاز به خودشناسی
- آگاهی از نقش خود در ساختن زندگی فردی و اجتماعی
- پیدا کردن درک بهتر از دنیای اطراف
- ایجاد توانایی در گرفتن تصمیمات بنیادی زندگی
- پیدا کردن هدف زندگی و تلاش برای رسیدن به آن
- افزایش تاثیر گذاری در زندگی
- توانایی ایجاد تغییر
- افزایش کیفیت زندگی
- ساختن زندگی بهتر
- افزایش کارکرد ذهنی
- هدف از شناخت خود
هدف خودشناسی
هدف از شناخت خود داشتن زندگی بهتر است. همه ما انسانها دلمان میخواهد زندگی بهتر و موفق تری داشته باشیم. برای شروع هر کاری و برای رسیدن به هر هدفی، توانایی ها و ضعف های خود در زندگی را بشناسیم.
با شناخت خود است که می توانیم راه زندگی خودمان را ترسیم کنیم و خوشبخت باشیم. برای همین است که بزرگترین انسان های دنیا در زمینههای مختلف از گذشته تا به امروز، ما را به شناخت خود دعوت کرده اند.